Onze aanpak
om jouw resultaat te bereiken

Wat wij bieden

Inspiratie sessies op management dagen

Of je nu een dag of 3 dagen bij elkaar komt, hoe zorg je dat je deze dagen zo invulling geeft zodat deelnemers, naast getriggerd worden op inhoud en relatie, ook eigenaarschap nemen voor actieve toepassing van dat wat gevraagd wordt/ nodig is.

Onze bijdrage op zulke momenten is afhankelijk van hoe we in desbetreffende situatie optimaal ieder succesvol kunnen maken. Soms zijn we er voor een dagdeel om een boost te geven en te inspireren op bewustwording en eigenaarschap, soms zijn we architect samen met HR en soms verzorgen we de hele meerdaagse. Maar net waar de behoefte ligt. (Inter)actief en challenging wordt het in ieder geval.

We hebben diverse consultants/ facilitators die verschillende rollen kunnen oppakken, van plenaire sessies tot interview/ panel sessies tot het begeleiden van breakout sessies. En we bieden ook losse speeches/ inspiratie sessies.

Neem contact op met Hylke voor meer info en afstemming.

Workshops (doorontwikkeling) bedrijfscultuur

Hoe zorg je voor de doorontwikkeling van je bedrijfscultuur? Alles begint bij bewustwording. Bewustwording van de case for change, van de uitdaging die de organisatie heeft, gerelateerd aan resultaten halen. Volgende stap is de betrokkenen daar ook echt eigenaarschap voor laten nemen. Hoe kunnen zij actief gaan bijdragen aan de beweging die nodig is, waar heeft een ieder uit de comfortcirkel te komen zodat zaken echt in beweging komen.
Zodra dat helder is gaan we met ontwikkeling aan de slag, ook middels workshops, ateliers, of hoe jullie het noemen. Tijdens verschillende workshops challengen we op jezelf ontwikkelen, als collega, als medewerker, als leider. En we maken de koppeling met realisatie: hoe ziet jouw dagdagelijks er anders uit? Waar loop je tegenaan, wat heb je nodig om zelf stappen te zetten?
Zo is integratie een belangrijk onderdeel in onze workshops.
Neem contact op met Marjanke of Hylke om hier meer beeld bij te krijgen.


Strategie en jaarplan ontwikkeling

Enkele van onze partners zijn gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij het aanbrengen van focus, het maken van strategische keuzes en het vertalen van deze keuzes naar het operationeel perspectief. Pragmatisch, creatief, met gevoel voor essentie en voorbij dikke rapporten en analyses. Maar wel op een manier waarbij de kennis en kunde van de organisatie centraal staat.
Voor welke focus kies je: kijk je naar wat vraagt de toekomst van je organisatie vraagt en hoe je dat je vanuit de essentie van je organisatie kan realiseren? Of werk je vanuit het extrapoleren van het verleden? Wat dient je organisatie het meest?


Ook hier challengen we graag en helpen we je echt naar een volgend niveau. Zin in een gesprek met ons hierover? Bel Hylke.


Organisatie ontwerp en invoering

We hebben in ons 5 jarig bestaan nu een aantal keer meegemaakt dat een organisatie, na het verder brengen van de cultuur en het doorontwikkelen van leiderschap, toe is aan een volgend organisatie model, het oude begint te belemmeren.

Onze partner Hylke heeft met ruim 10 jaar consultancy achtergrond bij AT Kearney ruime ervaring met manieren waarop je je kunt organiseren. Daarbij zijn modellen geen doel op zich, het gaat om wat past bij waar jullie als organisatie zijn en waar je naar door ontwikkelt, en de mogelijkheden zijn eindeloos, we kunnen je hier goed in ondersteunen. Ook hierbij gaat het om co-creatie, we delen onze kennis en kunde, dagen je uit en met elkaar ontstaat dat wat klopt. Ook supporten we je bij het invulling daaraan geven. Of het nou gaat om zeer praktische tools die helpen bij het selecteren van de juiste mensen, communicatie plannen en uitvoering, het maakt niet uit.

Leiderschaps programma’s

Zoals bij alles, voorbeeldgedrag is een enorme versneller van welke beweging dan ook. Niet zo gek dat we een speciaal leiderschapsprogramma aanbieden om je leiders sterker te laten worden. Hierbij nemen we als vertrekpunt de ontwikkeling die de organisatie te maken heeft, dat is nog wel eens anders dan je misschien gewend bent?
Dus: wat is nu eigenlijk je rol in het groter geheel en hoe geef je die invulling. Klopt dat met wat de organisatie verwacht van je en klopt dat met wat iemand echt te bieden heeft.
Vanuit dit vertrekpunt ‘ik als leider, vanuit voorbeeldgedrag’ werken we ook aan de elementen: ondernemer zijn, inspirator zijn en je rol om anderen te helpen succesvol te zijn.
Wil je jullie wensen ten aanzien van leiderschap delen? En kijken hoe dat door ons versterkt kan worden? Bel met Marjanke.

Coaching van teams en management

Tijdens het werken aan cultuur, leiderschap, strategie etc zien we dat de voorlopers relatief makkelijk slagen maken, zich doorontwikkelen en anderen meenemen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Het tempo van doorontwikkelen ligt vaak redelijk hoog, immers je wilt het tempo van de voorlopers enigszins aanhouden. Hoe fijn om anderen extra support te bieden waardoor ze vaak makkelijk kunnen versnellen, zo nu en dan juist door te vertragen. Het kan ook tot andere inzichten leiden, maakt niet uit welke dat is, als het maar klopt. Want dan kan daarnaar gehandeld worden en houd je elkaar niet onnodig ‘vast’.

Zou dit kunnen helpen in je organisatie? Overleg dan met Marjanke.

Hylke de Cock

Heb je een vraag?
Bel Hylke de Cock
+31 (0) 653762878

Heb je een vraag?
Bel Marjanke Edeling
+31 (0) 651243612

Heb je een vraag?
Bel Mark Stienen
+31 (0) 682756167

Heb je een vraag?
Bel Karla Wieringa
+31 (0) 628959273

Heb je een vraag?
Bel Karin de Wilde – Mooij
+31 (0) 651712740‬

Heb je een vraag?
Bel Robert Sonder
+31 (0) 653940206