9 best selling
Management boeken

Management boeken

Voor zowel Accountability programma’s als de Mindset change programma’s bieden we diverse management boeken, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Accountability Management boeken van Partners In Leadership

Het Oz Principe, de Nederlandse uitgave van The Oz Principle

schermafdruk-2016-10-25-18-03-11

De Nederlandse uitgave is verrijkt met Nederlandse voorbeelden, deels vanuit onze eigen praktijk. Ook is de stijl wat meer afgestemd op onze manier van werken in Nederland. Uiteraard is de kracht van de filosofie bewaard gebleven en die komt ook in dit boek nadrukkelijk naar voren.

Bestellen

The Oz Principle

Oz principle

Het OZ principle laat zien hoe slachtoffergedrag (Blamegame) dat in zoveel organisaties aanwezig is overwonnen kan worden. Door de vier Stappen naar Eigenaarschap – Zie het, Eigen het toe, Los het op, Doe het – te zetten worden mensen geholpen Eigenaarschap te nemen om obstakels te overwinnen en resultaten te behalen. Veel meer dan bovenstaande toelichting op het verhaal van De Wizard of OZ is niet opgenomen in het boek, wel ervaringen en informatie over eigenaarschap, inclusief modellen, hulpmiddelen, methodieken en zelf-testen.

Het Oz Principe is baanbrekend in de zin dat het de cruciale rol van Eigenaarschap in organisaties onderkent: Zowel bij het behalen van resultaten als ook bij het verbeteren van individuele en organisatorische prestatie. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is The Oz Principle een van de meest invloedrijke en bruikbare management boeken van deze tijd. Het boek is geschreven door Roger Connors en Tom Smith, tevens oprichters van Partners in Leadership.

Bestellen

How did that happen?

others book

In het boek How Did That Happen?, belichten de auteurs Roger Connors en Tom Smith deze tweede kant van de medaille: het Eigenaarschap van Anderen. Zij beschrijven hoe men op een positieve, constructieve manier de ander kan helpen meer Eigenaarschap te nemen om de resultaten van de organisatie te behalen. Geen verrassingen meer die leiden tot de vraag: “Hoe heeft dat nou kunnen gebeuren?”, ondanks alle goede bedoelingen en inzet. Door de stappen te volgen in de Eigenaarschap Volgorde worden dit soort verrassingen, die we allemaal wel kennen, voorkomen.

In de afgelopen 20 jaar heeft Parters in Leadership een scala aan verhalen en case studies die illustreren hoe Eigenaarschap, mist goed begrepen en toegepast, resultaten voor organisaties kunnen opleveren. Deze verhalen zijn zonder uitzondering praktisch van aard en uit de praktijk gegrepen.

Bestellen

Change the Culture Change the Game

change the culture book

Voortbouwend op de twee eerdere boeken The Oz Principle en How did that happen? van Partners in Leadership, hebben de auteurs Roger Connors en Tom Smith een methode ontwikkeld om leiders te helpen de cultuur verandering in hun organisatie te versnellen, daarmee ook de organisaties meer energiek te maken en een hogere mate van eigenaarschap voor het behalen van de resultaten te geven.
In dit derde boek Change the Culture, Change the Game wordt de resultaten piramide geïntroduceerd. Dit eenvoudig toepasbare model ondersteunt het efficient en effectief varanderen van de wijze waarop mensen in een organisatie denken en handelen bij het behalen van resultaten.

De vaardigheid om cultuur verandereing te weeg te brengen is een kernvaardigheid voor iedere leider die zijn organisatie competitief en gefocust wil houden. Het boek Change the Culture, Change the Game biedt een praktisch handboek om leiderschap op deze kernvaardigheden te laten ontwikkelen. Gebaseerd op ervaringen van de afgelopen 20 jaar is dit een snel werkend en resultaat-gerichte aanpak die is toegepast door de meest succesvolle ondernemingen ter wereld.

Bestellen

The Wisdom of Oz

WisdomOfOz_250W

In The Wisdom of Oz nemen Connors en Smith je mee in persoonlijke accountability, in simpele bewoordingen en op een manier die je direct thuis, op school, in je woonomgeving, vrijwilligerswerk etc kunt toepassen. Middels het boek versterk je familiebanden en vriendschappen, motiveer je kinderen makkelijker en het helpt je om dat wat je wilt realiseren een stuk makkelijker te bereiken. Dit boek wordt ook wel de huis, tuin en keuken uitgave van The Oz Principle genoemd.

Bestellen

Mindset change boeken van The Arbinger Institute

De Box

De box vertelt het verhaal van een man die in zijn nieuwe baan stap voor stap wordt ingewijd in de principes van de box. De box is een metafoor voor de situatie waarin je eigen tekortkomingen je gevangen houden in een patroon van zelfrechtvaardiging. Daardoor sta je niet open voor de hulp van anderen. Dit boek onthult op een heldere manier hoe we onszelf vaak in de weg zitten en helpt je uit de box te komen en te blijven. Als je jezelf er weleens op betrapt dat je de ander de schuld geeft wanneer je zelf verantwoordelijk bent, chagrijnig reageert of anderen snel veroordeelt, lees dan dit fascinerende boek en verbeter je effectiviteit op het werk en je relaties met anderen ingrijpend.

Bestellen

Externe Mindset

Zonder het te weten handelen te veel mensen met een intern gerichte mindset. Ze focussen zich op hun eigen ambities en doelen en hebben geen oog voor de behoeften van anderen. Bij meningsverschillen wordt instinctief gezocht naar een snelle oplossing, terwijl het eigenlijk de onderliggende mindset is die het probleem veroorzaakt. Dat belemmert een goede samenwerking. Aan de hand van praktijkcases en kernachtige adviezen helpt het Arbinger Institute individuen en organisaties een extern gerichte mindset te ontwikkelen. Wie begrijpt wat anderen nodig hebben om succesvol en tevreden te zijn, werkt tegelijk aan zijn eigen succes.

Bestellen

Anatomie van de Vrede

‘Anatomie van de vrede’ geeft inzicht in de oorzaak van een conflict. Of het nu gaat om relatieproblemen, juridische strijdpunten of zelfs oorlogen – de kern en de oplossing zijn steeds hetzelfde: eerst inzien dat het conflict voortkomt uit ontkenning van het ‘zelf’. Pas na volledige zelfwaardering kunt u vrede met uzelf en anderen bereiken.

Dit boek is afkomstig van The Arbinger Institute, dat gespecialiseerd is in het oplossen van conflicten. Het gedachtegoed en de werkwijze worden in steeds meer landen toegepast. ‘Anatomie van de vrede’ is een nadere uitwerking van de internationale managementbestseller ‘Leiderschap en zelfbedrog’. Zonder het te weten handelen te veel mensen met een intern gerichte mindset. Ze focussen zich op hun eigen ambities en doelen en hebben geen oog voor de behoeften van anderen. Bij meningsverschillen wordt instinctief gezocht naar een snelle oplossing, terwijl het eigenlijk de onderliggende mindset is die het probleem veroorzaakt. Dat belemmert een goede samenwerking. Aan de hand van praktijkcases en kernachtige adviezen helpt het Arbinger Institute individuen en organisaties een extern gerichte mindset te ontwikkelen. Wie begrijpt wat anderen nodig hebben om succesvol en tevreden te zijn, werkt tegelijk aan zijn eigen succes.

BestellenVideo bekijken