onze reis
naar Accountability én Mindset Change

Over ons

Onze reis naar Accountability begon met een van de boeken van Partners In Leadership USA. Een goede vriend gaf ons ‘Change The Culture, Change The Game’ en zei, “dit boek MOET je lezen, het heeft mijn leven veranderd en de methodiek heeft mijn collega’s zover ontwikkeld in hun professionele werken dat we in de breedte zoveel betere resultaten halen!”

Hoe het begon
Wat zou jij gedaan hebben? Wij namen het boek aan, hebben het gelezen, we hebben ons erdoor laten raken. Het had direct invloed op ons eigen handelen en we merkten de impact daarvan. We wisten dat we hier ooit meer mee zouden gaan doen en hebben daarom een URL (www.partnersinleiderschap.nl) gedeponeerd.

Jaren later, in januari 2015, werden we benaderd, via de gedeponeerde URL, en konden we via de toenmalige Nederlandse licentiehouder voor dit Accountability gedachtengoed, getraind worden en aan de slag gaan. Al snel werd duidelijk dat dit gedachtengoed niet voldoende paste voor de toenmalige Nederlandse licentiehouder, en accountable als we waren, hebben we drie maanden later deze licentie overgenomen als Partners in Leiderschap Nederland.

Een spannend avontuur waar we met drie oprichters in gestapt zijn.

Nu
Ondertussen werken we met zes gecertificeerde partners onder de naam Ownpower met heel veel plezier met deze materialen. We hebben ons losgerukt uit vaste dienstverbanden als VPs, senior managers, zijn uit interim rollen gestapt, en/ of hebben onze consultancy-, trainings-, coachingspraktijken verrijkt met deze materialen.

Het slaat enorm aan en de 20 bedrijven waar we inmiddels partner voor zijn, ervaren wat Accountability (of slecht vertaald in het Nederlands: Eigenaarschap) en Mindset Change betekent voor de organisaties en zeker ook voor de medewerkers: potentieel wordt benut met alle resultaten van dien.

én per juni 2017 zijn we ook de Mindset Change methodieken van The Arbinger Institute gaan opnemen in ons aanbod. In partnerschap met Gooiconsult zijn we Arbinger NL gestart, zodat ook verschillende andere collega’s kunnen gaan werken met de mooie materialen van Arbinger. Als Ownpower leveren we het gedachtengoed van Arbinger gewoon via Ownpower.

Diepere drive
Natuurlijk zijn wij als facilitators het meest in onze kracht als we met teams met dit gedachtengoed werken en ze sterker zien worden. Dit komt voort uit een diepere drive om het potentieel van mensen en van organisaties nog veel beter te benutten, voorbij beperkingen!

Daarom hopen we van harte dat ons gedachtegoed door veel leiders (zijn we dat niet allemaal…) zal inspireren om het beste uit jezelf en uit je mensen te halen.

Dure plicht
Of zoals in het interview dat we hielden met Jan Fasen zo mooi door hem benoemd werd: “als je op de plek zit waar je invloed uit kunt oefenen, dan is het je dure plicht om daar ook gehoor aan te geven en problemen structureel op te lossen, voorbij de middenmaat en voorbij beperkingen”.

Zullen we het gaan doen, onze mogelijkheden maximaal inzetten?

Wij zijn alvast begonnen!
Hylke, Marjanke, Robert, Mark, Karla, Karin

Hylke de Cock

Heb je een vraag?
Bel Hylke de Cock
+31 (0) 653762878

Heb je een vraag?
Bel Marjanke Edeling
+31 (0) 651243612

Heb je een vraag?
Bel Robert Sonder
+31 (0) 653940206

Heb je een vraag?
Bel Mark Stienen
+31 (0) 682756167

Heb je een vraag?
Bel Karin de Wilde – Mooij
+31 (0) 651712740‬