The Arbinger Institute
Summit 2019

Arbinger Summit 2019

Afgelopen week waren we op de Arbinger summit in Salt Lake City, samen met collega’s uit 22 landen. 5 dagen diep duiken in praktijksituaties, in de verhalen van mensen die een levend voorbeeld zijn van ’turn the world outward’ en natuurlijk in het gedachtengoed van externe mindset.
We zijn diep geraakt op zowel hoofd als hart niveau. En komen met zoveel inzichten terug naar Nederland.

Het meest mindblowing vond ik zelf het inzicht in de ontwikkeling van ons mens-zijn: als we kijken naar de 3 elementen waaruit wij bestaan: lichaam – hoofd – hart, dan zie je dat we vroeger vooral werkten met ons lichaam, bijvoorbeeld op het land, tijdens het jagen, in de productieprocessen.
Langzaamaan werd dit lichamelijke werk vervangen door machines en is fysieke arbeid voor een groot deel verdwenen. En is verschoven naar ons hoofd, onze mind: we doen veel meer denkwerk.

Echter wat zien we op dit moment gebeuren met de opkomst van Artificial intelligence, robots etc, is dat ons denkwerk ook zo langzamerhand vervangen gaat worden: een robot is consistenter in aanpak dan wij dat zijn…
Wat er overblijft voor ons als mensheid is het hart gedeelte: hoe verbinden we ons, hoe werken we samen, hoe zetten we onze intuïtie in, vanuit welk dieper niveau in onszelf kunnen we ons werk en ons leven aangaan.

Wat een bizarre gedachte, dat ons denken langzaamaan vervangen gaat worden…. ben jij er al klaar voor om vanuit je hart het leven aan te gaan? of zoals Arbinger het zo mooi zegt: de ander als mens te zien en niet als object? Want dat is precies wat ons straks gaat onderscheiden van AI, BOts etc.
Stap je mee in de wereld van externe mindset? in de wereld die ons onderscheidt van machines en bots?

Kom naar onze ontbijtsessie Events & workshops of maak een afspraak!