Mindset drijft gedrag, gedrag drijft resultaten
Wij veranderen mindset

Mindset Change

Mindset gaat over hoe je je omgeving ervaart en hoe je deze beïnvloedt: met een interne mindset is ons individuele perspectief het uitgangspunt, terwijl mensen met een externe mindset ook de perspectieven, behoeften en uitdagingen van anderen als uitgangspunt meenemen. Een organisatie zei laatst: we brengen met dit programma de menselijke maat terug in de organisatie.

Er zijn al veel organisaties waar vooral aandacht is voor de mens in het bedrijf, vanuit het uitgangspunt dat als je de mensen goed toerust en goed betrekt, de resultaten volgen.  Deze organisaties kenmerken zich vaak door een meer netwerkachtige invulling van de organisatiestructuur. In deze organisaties is het werken met de programma’s rondom mindset change extreem succesvol. Echter ook als je organisatie nog vooral top down georganiseerd is, blijkt het werken met mindset change een boost te geven naar een volgend cultuurniveau doordat onderlinge dynamieken zich ontwikkelen.

Interne mindset
Met een interne mindset lopen we het risico om anderen te zien als objecten, we ervaren anderen als het ware als hulpmiddelen om ons eigen doel te bereiken, of we ervaren ze als obstakels, ze zitten in de weg om te bereiken wat we willen, of we negeren ze omdat we het idee hebben dat ze er niet toe doen. Klinkt hard, maar check maar eens hoe je zelf in verschillende situaties naar anderen kijkt.

Externe mindset
Hoe anders als je collega’s als mensen ziet, ook met doelen, uitdagingen en behoeften, waardoor er een gezamenlijkheid ontstaat en je elkaar gaat helpen om beide je doelen te bereiken. Ofwel simpel gezegd, verder kijken dan je neus lang is. Die uitdrukking kennen we, en nu hebben we ook de tools om dit stap voor stap in te bedden in organisaties.

De Mindset Change programma’s zijn ontwikkeld door The Arbinger Institute, en zij werken er inmiddels zo’n 30 jaar mee in grote en kleine organisaties. Zie onze internationale site voor uitgebreide case beschrijvingen.

De incompany workshops zo aangeboden dat ze passen voor iedereen binnen de organisatie, onafhankelijk van wat je rol in de organisatie is en welke vooropleiding je hebt. De doorlooptijd wordt samen met de klant afgestemd en varieert van enkele maanden voor korte trajecten tot meerdere jaren voor uitgebreide en ingrijpende trajecten.

Wij bieden naast de incompany trajecten, waarbij we al dan niet werken met interne facilitators, ook open workshops en keynotes. Zie onze events pagina en/of laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Heb je een vraag?
Bel Marjanke Edeling
+31 (0) 651243612

Heb je een vraag?
Bel Mark Stienen
+31 (0) 682756167

Hylke de Cock

Heb je een vraag?
Bel Hylke de Cock
+31 (0) 653762878