Je hoeft geen leider te zijn om
leiderschap te tonen

de factor ‘mens’ toevoegen

Tijdens een bijeenkomst heb ik het boek “How did that happen” ontvangen, dat dieper ingaat op verwachtingen management: hoe help ik anderen om accountability te nemen.
De methodiek in het boek was voor mij als sales verantwoordelijke bij Agium Finance & Control een waardevolle aanvulling op de cirkel van Demming (plan, do, check and act). De toegevoegde waarde voor mij is met name de aandacht voor de factor ‘mens’.
Enthousiast geraakt heb ik het boek met veel relaties gedeeld en het blijkt dat veel leiders hiermee stoeien. Ook heb ik Monique van Loo, partner bij Ownpower gevraagd aan al onze finance professionals een key note presentatie te geven over accountabillity. Dit omdat ik van mening ben dat je geen leider hoeft te zijn om leiderschap te tonen.
Omdat het thema zo herkend werd bij onze klanten hebben we een event georganiseerd waarvan het ochtendprogramma werd gefaciliteerd door Monique van Loo. Deze ochtend wisselde het inbrengen van concepten af met klankborden met elkaar hoe dat toepasbaar kan zijn in de praktijk. De dag is ontzettend gewaardeerd door de toepasbaarheid en interactieve manier waarop dit werd ingestoken.
Het event voor onze klanten was voor mij ook weer zo inspirerend dat ik het programma Persoonlijke Accountability zelf ben gaan doen. Dit dagprogramma daagt je uit om naar je eigen doelen te kijken en de invloed die je hebt om deze te realiseren, prive en zakelijk. Daarna is er de gelegenheid om je te certificeren in de methode door een online traning en test te doen. Ik sta op het punt om hier mee te beginnen omdat ik merk dat alle verschillende manieren waarop ik met de aanpak heb gewerkt, mij enorm veel inzicht heeft opgeleverd. En niet in de laatste plaats ook resultaat in de praktijk.
Robbert van Adrichem, directeur Agium Finance & Control